Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μυκήνες, Ελλάδα: Η κληρονομιά της χώρας δεν πτοείται ούτε από τις φωτιές

Δύσκολες στιγμές και αγωνία υπήρξε για τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή πλησίον του τάφου του Αγαμέμνονα και απείλησε μια από τις πιο σπουδαίες πολιτιστικές κληρονομιές στην Ελλάδα.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Η Αγιά Σοφιά εκπέμπει σταθερά το φως του πολιτισμού

Μπορεί η Τουρκία να κλιμακώνει σταθερά τις προκλήσεις της, στοχεύοντας ειδικά προς Ελλάδα και Κύπρο, με μια από τις κινήσεις της να αφορά τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, αλλά το παγκόσμιο αυτό σύμβολο πολιτιστικής κληρονομιάς παραμένει λαμπερό και αγέρωχο, με την πανσέληνο των προηγούμενων ημερών να κάνει ακόμη πιο ειδυλλιακό το φόντο.

Μινσκ, Λευκορωσία: Στην αναζήτηση μιας… άλλης καθημερινότητας

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη Λευκορωσία, με τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης που έχουν ως επίκεντρο την πρωτεύουσα Μινσκ, με βασικό αίτημα «δίκαιες και “καθαρές” εκλογές», να συνεχίζονται. Μεγάλη μάζα πολιτών της χώρας επιθυμεί μια νέα κατάσταση στο πολιτικό/κοινωνικό σκηνικό, την ώρα που οι εξωτερικές παρεμβάσεις εντείνονται.

Μόσχα, Ρωσία: Σε ένα ειρηνικό παρόν, με τις μνήμες του παρελθόντος

Η 2α Σεπτεμβρίου θα αποτελεί την ημέρα που η ανθρωπότητα άφησε πίσω της τον εφιάλτη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, με την οριστική παράδοση της Ιαπωνίας. Στη Ρωσία γιορτάζεται πάντα με ιδιαίτερη θέρμη η συγκεκριμένη επέτειος, με τις μνήμες του (μακρινού πλέον) παρελθόντος να έρχονται… στο παρόν -έστω και προσωρινά.

Πόρτλαντ, ΗΠΑ: Μια χώρα σταθερά σε χαοτική κατάσταση

Στις ΗΠΑ, μια χώρα που δεν κάνει τόσες επικλήσεις στο παρελθόν της σε σχέση με το μέλλον της, η κοινωνική κατάσταση παραμένει… στο κόκκινο, ενώ σε λίγες εβδομάδες έπονται οι προεδρικές εκλογές. Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται, καθώς νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ένας άνδρας που κατηγορούνταν για δολοφονία ενός άλλου ανθρώπου, υποστηρικτή του προέδρου Τραμπ. Ένα διαρκές χάος…

Αβανα, Κούβα: Εικός από… μια άλλη εποχή

Μπορεί η φωτογραφία να παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που παραπέμπει σε… άλλη εποχή, αλλά στην Κούβα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ειδυλλιακά όσον αφορά το «μέτωπο» του κορονοϊού. Αντίθετα, η κυβέρνηση περιμένει ένα νέο κύμα της πανδημίας και οι πολίτες παίρνουν τα μέτρα τους, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Απολύμανση με ολόκληρη την πόλη στο «πιάτο»

Η Βραζιλία μετρά πλέον πάνω από 4.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και περισσότερους από 124.000 θανάτους από τον SARS-CoV-2. Παρά το γεγονός ότι ο Ζαϊχ Μπολσονάρου είναι από τους έντονους αμφισβητίες της πανδημίας, οι υγειονομικές Αρχές συνεχίζουν τις απολυμάνσεις, όπως στο άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο είναι κλειστό αυτό το διάστημα.

Βαρκελώνη, Ισπανία: Όταν ένας ποδοσφαιριστής γίνεται Μέσι-ας

Το κεντρικό πρόσωπο του καλοκαιριού στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει γίνει ο Λιονέλ Μέσι, έπειτα από το σίριαλ που έχει γίνει η υπόθεση αποχώρησής του -ή μη- από την Μπαρτσελόνα, με τα επεισόδια να έρχονται διαδοχικά και να φέρνουν τη μια ανατροπή πίσω από την άλλη. Οι οπαδοί του καταλανικού συλλόγου θέλουν ο Αργεντινός σούπερ σταρ να παραμείνει, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εκείνους.

Γκαπ, Γαλλία: Η μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας ξεκίνησε

Παρά την πανδημία του κορονοϊού και τις αλλαγές στον αρχικό προγραμματισμό, ο πιο σημαντικός ποδηλατικός αγώνας κάθε έτους, ο Γύρος Γαλλίας, ξεκίνησε το Σάββατο 29 Αυγούστου και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα κρατά σε εγρήγορση τους φιλάθλους, προσφέροντας και κάποιες εκπληκτικές εικόνες, ειδικά από σήμερα που ξεκινούν τα ετάπ στα βουνά.