Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Η πιο διχαστική προσευχή των τελευταίων ετών

Η προσευχή είναι κάτι το ιερό, το οποίο έχει ως στόχο να «γεφυρώνει» τις διαφορές των ανθρώπων υπό… το βλέμμα του Ύψιστου. Ωστόσο, με την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί, αγνοώντας το πολιτιστικό σκέλος του σπουδαίου αυτού μνημείου, η διαδικασία αυτή πιο πολύ διχαστικό χαρακτήρα απέκτησε. Και μπορεί για πρώτη φορά μετά από 86 χρόνια να πραγματοποιήθηκε εκεί προσευχή για το μουσουλμανικό Μπαϊράμι των Θυσιών, όμως οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν διεθνώς, αλλοίωσαν αισθητά τον σκοπό.

Αθήνα, Ελλάδα: Η Ακρόπολη δεν χάνει τη διαχρονικότητα του χαρακτήρα της ούτε στην πανδημία

Μπορεί η ζέστη και ο κορονοϊός να κάνουν πιο περίπλοκη την επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει όσους επιθυμούν να επισκεφθούν ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, που για χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ποτέ δεν θα πάψει να είναι. Μια εικόνα άκρως αντίθετη με ό,τι ενδεχομένως να συμβεί με την Αγιά Σοφιά, έπειτα από την απόφαση των τουρκικών Αρχών.

Ανγκλέ, Γαλλία: Κόλαση επί Γης λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται

Αρκετά μέτωπα πυρκαγιών είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γαλλία, καθώς ειδικά στα νότια της χώρας, αλλά και στην Κορσική, οι φλόγες εξαπλώθηκαν με τέτοιο τρόπο που δύσκολα μπορούσαν να ελεγχθούν. Όσοι μπήκαν στη «μάχη» της κατάσβεσης είχαν εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, ενώ οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν δέος, όπως αυτή στην Ανγκλέ.

Κολονία, Γερμανία: Οι… εξωγήινοι υποδέχονται τους επισκέπτες με τα κατάλληλα μέτρα

Η Κολωνία είναι μια από τις πόλεις που οι Αρχές της θα έχουν αρκετή δουλειά τον Αύγουστο, καθώς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον τελικό του Final 8 στο Europa League, ενώ ήδη μετρά αρκετούς επισκέπτες. Οι εξετάσεις για πιθανά κρούσματα COVID-19 συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ οι υγειονομικοί υπάλληλοι βρίσκονται… στην πρίζα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και για τη δική τους προστασία, που σε κάποιες περιπτώσεις τους κάνουν να μοιάζουν σαν εξωγήινοι.

Ιερουσαλήμ, Παλαιστίνη/Ισραήλ: «Σκοτεινές» εποχές για την ιερή πόλη

Την ώρα που η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας ανεβαίνει μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, έπειτα από κάποιες εκατέρωθεν δολοφονίες εφήβων, η κυβέρνηση Νετανιάχου ενισχύει τις στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους του στην περιοχή. Παράλληλα, οι μουσουλμάνοι κάτοικοι στην Ιερουσαλήμ -κατά συντριπτική πλειοψηφία Παλαιστίνιοι- κάνουν το θρησκευτικό τους καθήκον σε ένα σκοτεινό σκηνικό, τόσο λόγω μιας πιθανής εμπόλεμης κατάστασης όσο και εξαιτίας του κορονοϊού.

Βαγδάτη, Ιράκ: Η χώρα εξακολουθεί να φλέγεται

Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Ιράκ, όπου οι κινητοποιήσεις εναντίον των κυβερνώντων συνεχίζονται, έχοντας ως αφετηρία τον προηγούμενο Οκτώβριο. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά την άνοδο στην στην εξουσία, στις αρχές Μαΐου, της κυβέρνησης του Μουστάφα αλ-Καζίμι, καταγράφηκαν και θύματα, ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία πως τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ορλάντο, ΗΠΑ: Το NBA όπως δεν το είχε ξαναδεί κανείς στο παρελθόν

Το NBA δίνει πλέον συνέχεια στη σεζόν 2019-20, έπειτα από το μεγάλο διάστημα αποχής λόγω κορονοίού. Το Ορλάντο άνοιξε τις πόρτες του στις ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία φέτος δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης, εκτός της πανδημίας, η κορυφαία μπασκετική Λίγκα του πλανήτη δεν γινόταν να μην ασχοληθεί και με το κίνημα Black Lives Matter, ένα σύνθημα που κυριαρχούσε όχι μόνο στο παρκέ του γηπέδου, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο όλοι αντέδρασαν στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ακρωτήριο Κανάβεραλ, ΗΠΑ: Μια εκτόξευση με πολλές φιλοδοξίες, αλλά και… θέματα

Το διαστημικό σκάφος της NASA που μεταφέρει το ερευνητικό όχημα Perseverance στον Άρη ξεκίνησε το μεγάλο του ταξίδι, το οποίο άρχισε καλά, αλλά σύντομα έκαναν την εμφάνισή του τα πρώτα προβλήματα. Όπως ενημέρωσαν οι άνθρωποι της αποστολής, καθώς χρησιμοποιεί μόνο τις βασικές λειτουργίες του. Παρόλα αυτά, υπάρχει αισιοδοξία πως θα φτάσει στον κόκκινο πλανήτη στις 18 Φεβρουαρίου 2021.

Σαντιάγκο, Χιλή: Όταν η ζωή λόγω κορονοϊού γίνεται «πατίνι»

Πάνω από 353.000 κρούσματα κορονοϊού και γύρω στα 9.400 θύματα μετρά η Χιλή, με τις Αρχές να λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται και οι απαραίτητες απολυμάνσεις των κατοίκων, με έναν πιτσιρικά να περνά τη διαδικασία με το πατίνι του. Σίγουρα μια όχι και τόσο συνηθισμένη εικόνα, αλλά στην εποχή του ιού τα πάντα δεν μοιάζουν τόσο ξένα.