Σοκ στη χώρα της έχει προκαλέσει η γυμνή φωτογράφιση μιας αθλήτριας της χειμερινής Ολυμπιάδας του Σότσι, με την Ολυμπιακή επιτροπή να σκέφτεται την ποινή που θα της επιβάλει.

Ονομάζεται Τζάκι Χαμούν και είναι μια από τις δυο πρωταθλήτριες του Λιβάνου που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες, στο γιγαντιαίο σλάλομ γυναικών.

Η αθλήτρια έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα της με την γυμνή φωτογράφισή της για ένα ημερολόγιο, με αποτέλεσμα να συνεδριάσει η Ολυμπιακή επιτροπή του Λιβάνου με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας για να αποφασίσει την τιμωρία της.

Όπως αναφέρει η ίδια στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες και το βίντεο δεν έπρεπε να δημοσιευτούν, αφού είναι μέρος των παρασκηνίων της φωτογράφισης για το ημερολόγιο στο οποίο και δεν απεικονίζεται γυμνή.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, γνωρίζω πως ο Λίβανος είναι μια συντηρητική χώρα και αυτή δεν είναι η εικόνα που αντανακλά τον πολιτισμό μας, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα την σκληρή κριτική που δέχομαι. Αυτό που ζητάω σε όλους σας είναι να σταματήσετε να αναδημοσιεύετε τις φωτογραφίες. Θα με βοηθήσει να συγκεντρωθώ σε αυτό που πραγματικά μετράει τώρα: τις προπονήσεις και τον αγώνα» δήλωσε η Χαμούν.

Η αθλήτρια είχε συμμετάσχει και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ το 2010 όπου και είχε πάρει την 54η θέση.