Ο ιστότοπος WikiLeaks, που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και ο οποίος «ειδικεύεται» στη δημοσίευση απόρρητων πληροφοριών υποσχέθηκε ότι θα προβεί αύριο σε μια σημαντική ανακοίνωση, σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter, παρά τις προειδοποιήσεις του ΝΑΤΟ να μην γίνουν αποκαλύψεις που αφορούν τον πόλεμο στο Ιράκ.

Το μήνυμα που αναρτήθηκε στο twitter έγραφε το εξής:
«Σημαντική ανακοίνωση του WikiLeaks στην Ευρώπη στις 10:00 αύριο».

Ο ιστότοπος δε διευκρινίζει ωστόσο που στην Ευρώπη θα γίνει η ανακοίνωση, ούτε αν η ώρα που αναφέρεται είναι τοπική ή ώρα Γκρίνουιτς.

Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, είχε προειδοποιήσει από το Βερολίνο να μην υπάρξουν αποκαλύψεις από το Wikileaks, για τον οποίο ο διεθνής Τύπος υποστηρίζει ότι προτίθεται να δημοσιεύσει πολύ σύντομα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Στις αρχές της εβδομάδας το υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που έχει κινητοποιήσει 120 άτομα για να εκτιμήσουν τις συνέπειες από τη δημοσιοποίηση εγγράφων έχει ζητήσει από τα μέσα ενημέρωσης «να μη διευκολύνουν τη διαρροή απορρήτων που αφορούν το Ιράκ».