«Ανακύκλωσε» τα περισσεύματα του ρεβεγιόν το 56% των Ιταλών

Το 80% αγόρασε τρόφιμα με πιο προσεκτικό τρόπο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια


ΚΟΣΜΟΣ
18:15
02/01/2014
«Ανακύκλωσε» τα περισσεύματα του ρεβεγιόν το 56% των Ιταλών
loading

Ότι περίσσεψε από το τραπέζι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, «ανακυκλώθηκε δημιουργικά» με νέες συνταγές, από το 56% των Ιταλών, σύμφωνα με έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Πρόκειται για φαγητά, κρασιά και ποτά η αξία των οποίων αγγίζει τα διακόσια εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, η ήδη διαδεδομένη συνήθεια των Ιταλών να χρησιμοποιούν για να φτιάχνουν νέα φαγητά ό,τι περισσεύει από τα επίσημα και παραδοσιακά δείπνα, αυξήθηκε αισθητά λόγω κυρίως των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι «αγόρασε τρόφιμα με πιο προσεκτικό τρόπο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια» ενώ το 68% αποφάσισε να υποδεχθεί το 2014 σε κάποιο σπίτι φίλων και συγγενών.

«Το να χρησιμοποιεί ξανά, κανείς, το φαγητό τις προηγούμενης ημέρας και ιδίως στις γιορτές, κάνει καλό στην οικονομία αλλά και στο περιβάλλον, με πιο περιορισμένη συσσώρευση απορριμμάτων», σχολίασε ο Coldiretti.

Συνολικά οι Ιταλοί για τα εδέσματα του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν υπολογίζεται ξόδεψαν 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, (-5% σε σχέση με πέρυσι).

Για την παραδοσιακή πρόποση, αμέσως μετά τα μεσάνυχτα, χρησιμοποιήθηκαν πάνω από ογδόντα εκατομμύρια μπουκάλια ιταλικής σαμπάνιας Spumante.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει