Το ποσοστό ανοσίας στον νέο κορονοϊό χτίζεται πολύ αργά στην Τσεχία και πιθανότητα αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά το 4-5%, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας μετά τη διεξαγωγή μαζικών τεστ αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα δείχνουν ότι τα επίπεδα ανοσίας είναι μάλλον χαμηλότερα στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, την Πράγα και το Μπρνο.

Γενικά εντοπίστηκαν 107 θετικά δείγματα αφού διενεργήθηκαν τεστ σε 26.549 ανθρώπους, σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Η Τσεχία, μια χώρα με 10,7 εκατομμύρια κατοίκους, επέβαλε πολύ γρήγορα περιορισμούς στις μετακινήσεις, έκλεισε τα σύνορά της όπως και τα περισσότερα καταστήματα και τα εστιατόρια ήδη από τον Μάρτιο προκειμένου να ελέγξει την εξάπλωση της covid-19.

Τώρα οι αρχές έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα και ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεκ επεσήμανε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας δεν θα αλλάξουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Η έρευνα εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα κυμαίνεται από 27% ως 38%.

Στην Τσεχία έχουν καταγραφεί 7.899 κρούσματα της covid-19, πολύ λιγότερα από όσα σε γειτονικές της χώρες.

Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς έχουν αναρρώσει και 258 έχουν πεθάνει.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώνεται σταθερά και σήμερα ήταν 3.624. Εξάλλου καθημερινά από τις 22 Απριλίου και μετά καταγράφονται λιγότερα από 100 νέα κρούσματα.

Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα για τέταρτη διαδοχική ημέρα στη Ρωσία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 10.559 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό στη χώρα στα 165.929 κρούσματα, ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο διαχείρισης της κρίσης.

Είναι η τέταρτη διαδοχική ημέρα που τα κρούσματα αυξάνονται κατά περισσότερο από 10.000 στη Ρωσία.

Από την ίδια πηγή ανακοινώθηκαν επίσης 86 νέοι θάνατοι από την Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Ρωσία από τον νέο κορονοϊό να φθάσει τους 1.537.