Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του αφού πυροβολήθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων που σημειώθηκαν σήμερα στην Μπανγκόκ μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και αντικυβερνητικών διαδηλωτών, όπως ανακοίνωσε το γενικό νοσοκομείο της αστυνομίας.

«Χτυπήθηκε στο στήθος», δήλωσε ο Τζονγκτζέτ Αοατζενπόνγκ, διευθυντής του νοσοκομείου, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από άγνωστης προέλευσης πυρά.

Βίαιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από στάδιο της Μπανγκόκ νωρίς σήμερα, όπου η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης εργαζόταν για τη διαδικασία εγγραφής υποψηφίων για τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Έριξαν τούβλα και τραπέζια και προσπάθησαν να εισβάλλουν στο στάδιο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει.

Πολλά μέλη της εκλογικής επιτροπής αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο με ελικόπτερο, ενώ αργότερα πρότειναν την αναβολή των εκλογών.

«Δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές σε αυτές τις συνθήκες», δήλωσε στον Τύπο ο Πράουιτ Ρατανάπιεν, μέλος της εκλογικής επιτροπής.

Η απόφαση για την αναβολή των εκλογών, τις οποίες κήρυξε πρόωρα η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα για τις 2 Φεβρουαρίου προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, εναπόκειται πλέον στην κυβέρνηση.

Βάσει ενός τελευταίου απολογισμού συνολικά 66 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, μεταξύ αυτών και ένας διαδηλωτής σε κρίσιμη κατάσταση, «προφανώς τραυματισμένος από μια πραγματική σφαίρα» στο κεφάλι, όπως δήλωσε ο Σουπάν Σριτάμα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Οι διαδηλωτές δεν είναι ειρηνικοί και άοπλοι όπως ισχυρίζονται», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουραπόνγκ Τοβιτσακτσαϊκούλ, κατηγορώντας τους ότι «εκφοβίζουν» την εκλογική επιτροπή.