Η χωροφυλακή της Μαδαγασκάρης ανακοίνωσε σήμερα πως συνέλαβε σήμερα το πρωί άλλα επτά πρόσωπα στην παραθεριστική νήσο του Νόζι Μπι, ανεβάζοντας στους 26 τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων ως ύποπτοι για το λυντσάρισμα την περασμένη Πέμπτη τριών ανδρών, που θεωρήθηκαν από τον όχλο υπεύθυνοι για τη δολοφονία ενός παιδιού και για παιδεραστικές δραστηριότητες.

«Υπάρχουν άλλα επτά άτομα που συνελήφθησαν στο Νταρ-ες-Σαλάμ και στην Αμπατολοάκα (όπου σημειώθηκαν τα λυνταρίσματα), είτε βάσει καταγγελιών, είτε χάρη στην αναγνώρισή τους από τις φωτογραφίες», δήλωσε στέλεχος της χωροφυλακής στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Συλλάβαμε τους υπόπτους στις κατοικίες τους. Θα παραμείνουν υπό κράτηση στο μεταξύ και θα ανακριθούν σύμφωνα με τις ανάγκες της έρευνες, έως ότου αναλάβει την υπόθεση ο αρμόδιος εισαγγελέας», πρόσθεσε.

Η κατάσταση είναι σήμερα ήρεμη στη νήσο, όπου η παρουσία των δυνάμεων της τάξης παραμένει αισθητή, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Την Πέμπτη ένας εξαγριωμένος όχλος λυντσάρισε και στη συνέχεια πυρπόλησε δύο ξένους (έναν Γάλλο κι έναν Γαλλο-Ιταλό), καθώς και έναν κάτοικο της χώρας, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τον θάνατο ενός 8χρονου παιδιού, το οποίο αρχικά είχε εξαφανισθεί και κατόπιν εντοπίσθηκε νεκρό και ακρωτηριασμένο.