Ο Μπιλ Γκέιτς κάλεσε σε υψηλότερους φόρους για τους πλούσιους σε ανάρτηση στο blog του την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα απ’ όσα δίνουν», έγραψε στο Gates Notes.

Και δεν είναι ο μόνος, καθώς μια σειρά από κροίσοι, μεταξύ των οποίων ο Τζορτζ Σόρος και ο Γουόρεν Μπάφετ, έχουν ήδη ζητήσει το ίδιο ακριβώς!

Ο Σόρος μάλιστα ήταν μέλος μιας ομάδας 18 βαθύπλουτων Αμερικανών που ζήτησαν με ανοιχτή επιστολή τους στους «New York Times» τον Ιούνιο από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ να αυξήσουν τη φορολογία στις υψηλές εισοδηματικές τάξεις.

Ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks και μεγαλοεπενδυτής Mark Cuban των 4,1 δισ. δολαρίων είχε ζητήσει να πληρώνει περισσότερα με ανάρτησή του τον Νοέμβριο του 2017.

Το ίδιο είπε και ο Μπάφετ σε συνέντευξή του στο CNBC τον Φεβρουάριο, να αυξηθούν οι φόροι για τους δισεκατομμυριούχους.

«Πρέπει να πληρώνουμε υψηλότερη φορολογία», είχε πει και ο πρώην γενικός διευθυντής των Starbucks, Howard Schultz, των 3,8 δισ. δολαρίων στο CNN τον ίδιο μήνα.

Όταν ρώτησαν στην εκπομπή «60 Minutes» τον κροίσο της επενδυτικής Ray Dalio (με περιουσία 18,7 δισ. δολαρίων) αν οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα, εκείνος αποκρίθηκε κοφτά «μα φυσικά».

Αυτό ζήτησε και η ανιψιά του Ουόλτ Ντίσνεϊ, Abigail Disney, ώστε να κλείσει η ψαλίδα της ανισότητας στην Αμερική.

Το ίδιο έγραψε και ο γενικός διευθυντής της Salesforce, Marc Benioff, στους «New York Times» τον Οκτώβριο, την ίδια ώρα που ο κροίσος και υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Michael Bloomberg, έχει μετατρέψει την αύξηση των φόρων για την πλουτοκρατία σε κεντρικό μοχλό της προεκλογικής του καμπάνιας…