Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν τα δημόσια σχολεία στην πόλη Ντούνκαν της Οκλαχόμα, την Τετάρτη, μετά τις πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία για απειλές προς το γυμνάσο της πόλης. Οι απειλές έγιναν μετά τη σύλληψη των τριών εφήβων σε σχέση με τη δολοφονία ενός φοιτητή από την Αυστραλία.

Το γυμνάσιο της πόλης των 24.000 κατοίκων περίπου 130 χιλιόμετρα νότια της Οκλαχόμα Σίτι, δέχτηκε ανώνυμες απειλές την Τρίτη το βράδυ, όπως ανέφερε η διευθύντρια του σχολείου σε ένα μήνυμα του στην ιστοσελίδα του σχολικού ιδρύματος. Η φύση των απειλών δεν έγινε γνωστή.

Η διεύθυνση του σχολείου κράτησε τους μαθητές στους χώρους του ιδρύματος έως ότου οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους παραλάβουν. «Πρέπει να γνωρίζετε ότι είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα εύλογα μέτρα για την προστασία της ζωής των μαθητών μας », δήλωσε η διευθύντρια.

Δυο έφηβοι της πόλης ο 15χρονος Τζέιμς Έντουαρντ και ο 16χρονος Τσάσνει Λούνα κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 22χρονου αυστραλού παίκτη του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, ο οποίος έκανε τζόκινγκ στους δρόμους της μικρής πόλης Ντούνκαν.