Εκπαιδευτικός σε ένα από τα πιο σεβαστά σχολεία της Νότιας Αφρικής είχε σεξουαλικές επαφές με τουλάχιστον πέντε μαθητές της, σύμφωνα με έρευνα.

Η 30χρονη Fiona Viotti είχε κοιμηθεί με τα αγόρια στο σχολείο Bishops Diocesan College στο Κέιπ Τάουν μεταξύ 2013-2019.

Η διοίκηση του σχολείου απευθύνθηκε σε δικηγόρους όταν ένας 18χρονος μαθητής υποστήριξε πως είχε «έντονη» σεξουαλική σχέση μαζί της, και πως είχε γίνει πολύ χειριστική όταν εκείνος προσπάθησε να βάλει ένα τέλος.

Η Viotti, που προπονούσε και την ομάδα πόλο, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο, λίγες ημέρες πριν δημοσιοποιηθούν οι καταγγελίες.

Οι ερευνητές που προσέλαβε το σχολείο διαπίστωσαν πως έκανε σεξ με μαθητές τα τελευταία έξι χρόνια, επιλέγοντας αγόρια που ήταν πάνω από το ηλικιακό όριο που τεκμηριώνει συναίνεση.

Οι σχέσεις της με μαθητές, όπως γράφει η Daily Mail, συνέβαιναν πριν και μετά τον γάμο της με τον 32χρονο Pavo Viotti το 2018.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Viotti είχε καταγράψει ροζ βίντεο με την ίδια, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει στο σχολείο και online, αλλά οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να ξεκαθαρίσουν σε ποιον τα είχε στείλει αρχικά.

Η έρευνα έδειξε πως η 30χρονη είχε παραβιάσει τους κανονισμούς του σχολείου αλλά και τον κώδικα ηθικής των εκπαιδευτικών, κάτι που σημαίνει πως μάλλον δεν θα μπορέσει να ξαναδιδάξει ποτέ.

Ωστόσο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα από το σχολείο, εφόσον έχει ήδη παραιτηθεί.

Δεν αποκλείεται όμως να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη από τις οικογένειες των αγοριών που εμπλέκονταν μαζί της- αν και δεν φαίνεται να έχει παραβεί κανέναν νόμο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.