Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των 14.600 προβάτων στη Ρουμανία

Τα ζώα βρίσκονται σε πλοίο που έχει πάρει κλίση


ΚΟΣΜΟΣ
17:12
25/11/2019
Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των 14.600 προβάτων στη Ρουμανία
3
loading

Συνεχίζεται και σήμερα η επιχείρηση διάσωσης συνολικά 14.600 προβάτων, τα οποία βρίσκονται μέσα σε πλοίο, που πήρε κλίση στα ανοιχτά του λιμανιού Μιντία στη νοτιοανατολική Ρουμανία. Χθες βράδυ η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση για τη διάσωση των προβάτων και, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών (ISU), 32 ζώα έχουν ανασυρθεί ζωντανά από τα παγωμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας.

Η εκπρόσωπος της ISU Άνα-Μαρία Στόικα δήλωσε ότι η επιχείρηση αφορά στον καθαρισμό των οδών πρόσβασης στα κατώτερα στρώματα του πλοίου, το οποίο προσπαθούν να επαναφέρουν ώστε να το ρυμουλκήσουν πίσω στο λιμάνι. Στην επιχείρηση διάσωσης των προβάτων λαμβάνουν μέρος τρία πλοία, 40 ναυτικοί και οκτώ δύτες, ενώ η δράση συντονίζεται από το λιμενικό σώμα με δέκα διασώστες, μεταδίδουν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλοίο με φορτίο 14.600 πρόβατα και πλήρωμα 22 ναυτικών εγκατέλειψε χθες βράδυ το λιμάνι Μιντία και στις 11.51 οι λιμενικές αρχές έλαβαν σήμα για ένα άτομο που είχε πέσει μέσα στο νερό. «Ο ναυτικός που είχε πέσει στη θάλασσα διασώθηκε από τις λιμενικές αρχές και οι συνάδελφοί του έφθασαν με ασφάλεια στην αποβάθρα. Ο ναύτης που διασώθηκε έλαβε ιατρική φροντίδα, αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο» ανακοίνωσαν οι αρχές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ελεάν

  Τα κακόμοιρα...
  Τα σώζουν από τον πνιγμό, για να τα πάνε για σφάξιμο. 🙁

  1. avatar Τα σώζουν για να τα φάμε κι εμεις

   Και αυτοί φυσικά να τα κονομισουν

   1. avatar ΝΟΜΙΖΩ

    ΌΤΙ ΤΟ 90% ΑΠΌ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΘΈΛΑΜΕ ΣΤΗ ΣΟΎΒΛΑ ΜΑΣ. ΦΥΣΙΚΆ ΚΆΠΟΙΟΙ ΆΛΛΟΙ VEGAN ΔΕ ΤΑ ΚΆΝΟΥΝ ΚΈΦΙ. ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΛΛΊ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΆΝΕ ΣΤΑ ΠΟΥΛΌΒΕΡ ΤΟΥΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει