Να ξυλοκοπούν τα παιδιά προτρέπει γονείς και δασκάλους ο πρόεδρος της Τανζανίας

Η... συμβουλή έγινε προκειμένου «να οικοδομήσουν ένα πειθαρχημένο έθνος»


ΚΟΣΜΟΣ
3:26
05/10/2019
Να ξυλοκοπούν τα παιδιά προτρέπει γονείς και δασκάλους ο πρόεδρος της Τανζανίας
2
loading

Ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι υπερασπίστηκε σθεναρά έναν αξιωματούχο ο οποίος προκάλεσε κατακραυγή –αλλά παρέβη και τον νόμο– καθώς ξυλοκόπησε με ένα ραβδί περισσότερους από 12 σπουδαστές.

Ο Μαγκουφούλι προέτρεψε γονείς και δασκάλους να κάνουν το ίδιο ώστε να οικοδομήσουν έναν πειθαρχημένο έθνος.

«Συγχαίρω τον περιφερειακό επιθεωρητή για τον ξυλοδαρμό των σπουδαστών. Του είπα ότι δεν τους χτύπησε αρκετά δυνατά», δήλωσε ο πρόεδρος σε μια συγκέντρωση στην περιοχή Σονγκουέ.

Ο Τανζανός πρόεδρος, ο επονομαζόμενος και «Μπουλντόζα» λόγω της επιμονής του στην πειθαρχία, υποστήριξε ότι οι σπουδαστές άξιζαν αυτήν την τιμωρία επειδή έβαλαν φωτιά στους κοιτώνες τους. Οι επικριτές του, συμπεριλαμβανομένου και ενός υπουργού της τοπικής κυβέρνησης, λένε ότι ο επιθεωρητής καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματα των νεαρών επειδή δεν έτυχαν δίκαιης δίκης. Επιπροσθέτως, μόνο οι δάσκαλοι και οι διευθυντές σχολείων έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν σωματικές τιμωρίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης της χώρας προκαλεί με τις δηλώσεις του. Η κυβέρνησή του έχει αρνηθεί να μοιραστεί πληροφορίες για την επιδημία του Έμπολα, τα στοιχεία περί της οικονομικής ανάπτυξης που επικαλείται αμφισβητούνται και κάποτε είπε στις Τανζανές «να απελευθερώσουν τις ωοθήκες τους» και να γεννούν περισσότερα παιδιά.

Η σωματική τιμωρία επιτρέπεται στα σχολεία της Τανζανίας, αλλά μόνο από τον διευθυντή ή τον δάσκαλο που έχει οριστεί για αυτό.

Την Πέμπτη κυκλοφόρησαν βίντεο που δείχνουν τον επιθεωρητή Άλμπερτ Τσαλαμίλα να κρατά από ένα ραβδί σε κάθε χέρι και να χτυπά τους μαθητές που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος. Παρά την οργή που εξέφρασαν πολλοί στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος Μαγκουφούλι υπερασπίστηκεν τον αξιωματούχο.

«Πρέπει να χρησιμοποιούμε το ραβδί στα παιδιά, στα σχολεία και στα σπίτια μας. Πρέπει να χτίσουμε ένα πειθαρχημένο έθνος», δήλωσε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σοφό γνωμικό:

    ''όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος''

  2. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

    ''Το ''ξυλο'' βγηκε απο τον Παραδεισον''
    - οταν δεν ''δουλευουν'' ....τα αυτια του πιτσιρικα !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει