H Melissa Petro είναι μια νεοϋρκέζα συγγραφέας και συντάκτρια και προσφάτως μητέρα.

Αντί λοιπόν να επιστρέψει στα καθήκοντά της και το ωράριο πλήρους απασχόλησης μετά τον τοκετό, έπεισε τον άντρα της να την πληρώνει με την ώρα για να καθίσει στο σπίτι και να μεγαλώσει το παιδί τους.

Και να κάνει τη νοικοκυρά πλέον, καθαρίζοντας το σπίτι και φροντίζοντας για όλα στο νοικοκυριό.

Πώς υπολόγισε το ωρομίσθιό της; Πρόσθεσε τις εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης στο νοικοκυριό και τις πολλαπλασίασε με το ωρομίσθιο που αμειβόταν από την εργασία της, αφαιρώντας στο τέλος το ποσό με το οποίο συνήθιζε να συμβάλει στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Και αποφάνθηκε πως με 15 δολάρια/ώρα (13,5 ευρώ/ώρα) θα ήταν ευχαριστημένη. Έτσι και έγινε δηλαδή, μόνο που στο τέλος κουράστηκε με το μεγάλωμα του παιδιού και είπε να ξαναβγεί στην αγορά εργασίας.

Και επειδή η ζωή έχει μια διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, αργότερα ο άντρας της έχασε τη δουλειά του και το ζευγάρι άλλαξε ρόλους. Τώρα τον πλήρωνε αυτή για να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει τον γιο τους!

«Πριν γίνω μητέρα, ο σύζυγός μου και εγώ είχαμε μια αμοιβαία συνεργασία: και οι δύο εργαζόμασταν σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και αμφότεροι συμβάλλαμε κατά 50-50 στο οικογενειακό εισόδημα», λέει εκείνη για την αρχή.

Μετά τη γέννα όμως άλλαξε το πράγμα: «Αντί να προσλάβουμε νταντά ή να στείλουμε το 4 μηνών μωρό σε βρεφονηπιακό, του είπα πως θα το μεγάλωνα εγώ, μαζί με όλο το νοικοκυριό και τις άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Αντί να πληρώνουμε μια ομάδα επαγγελματιών, θα πληρώναμε εμένα».

Πώς κατέληξε όμως η ανορθόδοξη συμφωνία; «Ήμουν αφελής και δεν σκεφτόμουν καθαρά. Κι ενώ δεν ήταν ιδιαιτέρως κακή ιδέα, το θέμα της ισότητας στον γάμο είναι περίπλοκο».

Αφού πέρασαν και από το στάδιο του να μένει εκείνος σπίτι και να τον πληρώνει αυτή, τα πράγματα πήραν τελικά τον φυσικό τους δρόμο: «Η οικογένειά μου έμαθε ένα πολύτιμο μάθημα: το να μεγαλώνεις ένα βρέφος για 12+ ώρες τη μέρα είναι πολύ δύσκολη δουλειά, δυσκολότερη από όσο εγώ και ο σύζυγός μου είχαμε υπολογίσει. Κι έτσι μόλις βρήκε κι εκείνος νέα δουλειά, αποφασίσαμε να το αφήσουμε στους ειδικούς»…