Νόμιμος είναι, πλέον, ο γάμος ομοφυλοφίλων στη Μινεσότα, μετά την υπογραφή του νόμου από το δημοκρατικό κυβερνήτη Μαρκ Ντέιτον.

Η Μινεσότα είναι η 12η πολιτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και η τρίτη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που επιτρέπει το γάμο μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου.

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Μινεσότα», αναφώνησε ο κ. Ντέιτον πριν από την υπογραφή του νόμου σε ένα ακροατήριο εκατοντάδων ενθουσιωδών ατόμων. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης την περασμένη Πέμπτη, ενώ η πολιτειακή Γερουσία υπερψήφισε τη Δευτέρα.

Εκτός της Μινεσότα και το Ρόντ Άιλαντ, η μικρότερη από τις αμερικανικές πολιτείες, επέτρεψε τους γάμους ομοφυλοφίλων στις 2 Μαΐου, ακολουθούμενη από το Ντελαγουέρ, ενώ είχε προηγηθεί και η Αϊόβα. Άλλες εννέα πολιτείες, έχουν νομιμοποιήσει το γάμο ομοφυλοφίλων από το 2004: Το Κονέκτικατ, το Μέιν, η Μασαχουσέτη, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ, η Νέα Υόρκη το Μέριλαντ και η Ουάσιγκτον.

Παραμένουν, ωστόσο, οι συνταγματικές απαγορεύσεις σε 31 άλλες πολιτείες της χώρας. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, αναμένεται να αποφασίσει σχετικά με το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων στα τέλη Ιουνίου.