Με δάκρυα στα μάτια, η πρώην δασκάλα από την Αριζόνα, Μπρίτανι Ζαμόρα, άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου που την καταδίκαζε σε φυλάκιση 20 ετών για τις σεξουαλικές επαφές που είχε με έναν 13χρονο μαθητή της.

Η υπόθεση της 28χρονης έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη διεθνώς. «Είμαι ένας καλός και αυθεντικός άνθρωπος που έκανε ένα λάθος και το μετανιώνω βαθιά», είπε η Ζαμόρα ενώπιον του δικαστηρίου προτού της ανακοινωθεί η ποινή της. «Έζησα τη ζωή μου με σεβασμό προς τους άλλους και προσπαθώντας να υπακούω στους νόμους. Δεν αποτελώ απειλή για την κοινωνία με κανέναν τρόπο».

Η πρώην δασκάλα ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις της. Οι γονείς του παιδιού έμαθαν ότι η παντρεμένη Ζαμόρα έκανε σεξ με τον γιο τους αφότου άρχισαν να παρακολουθούν το κινητό του μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που εντοπίζει λέξεις κλειδιά στα μηνύματα.

Η πρώην δασκάλα συνελήφθη λίγες ώρες αφότου οι γονείς του αγοριού ενημέρωσαν για τα ευρήματά τους τον διευθυντή του σχολείου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Ζαμόρα έκανε σεξ με τον ανήλικο μαθητή σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις. Τη μία φορά μάλιστα, αποπλάνησε τον μικρό μέσα στην τάξη, ενώ σε κάποιο άλλο «ραντεβού» τους του έκανε στοματικό σεξ μέσα στο αυτοκίνητό της.

Εντύπωση είχε προκαλέσει η αντίδραση του συζύγου της, ο οποίος -σύμφωνα με τους γονείς του αγοριού- τους έκανε ένα τηλεφώνημα, ζητώντας τους να τη συγχωρέσουν.

Ο σύζυγος της Μπρίτανι Ζαμόρα, Ντάνιελ, τους ικέτευσε να συγχωρήσουν τη γυναίκα του και να μην την καταγγείλουν στην αστυνομία. Ο σύζυγός της Ζαμόρα επέμεινε ότι η γυναίκα του «έκανε ένα λάθος» για το οποίο δεν της άξιζε να διασυρθεί και να τιμωρηθεί.