Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ζήτησε από τη σύνοδο κορυφής της ομάδας «Brics» που συνέρχεται στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, να ενεργήσει για να «σταματήσει η βία» στη χώρα του και να δοθεί ένα τέλος στα «δεινά» που υφίσταται ο λαός του εξαιτίας των διεθνών οικονομικών κυρώσεων.

«Καλώ τους ηγέτες της Brics να συνεργαστούμε για να σταματήσει αμέσως η βία στη Συρία και για να υπάρξουν εγγυήσεις για μια πολιτική λύση. Αυτό απαιτεί μια σαφή διεθνή πολιτική βούληση, εκρίζωση της τρομοκρατίας και διακοπή της χρηματοδότησης της και του εξοπλισμού της», αναφέρει ο ‘Ασαντ σε επιστολή που έστειλε σήμερα στο νοτιοαφρικανό ομόλογό του Τζέικομ Ζούμα, ο οποίος προεδρεύει της συνόδου Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής, των αποκαλούμενων «αναδυόμενων» οικονομιών.

«Εσείς, που επιδιώκετε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη στον ταραγμένο κόσμο του σήμερα, κάντε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σταματήσουν τα δεινά του συριακού λαού, που προκαλούνται από τις άδικες οικονομικές κυρώσεις που είναι αντίθετες με τους διεθνείς νόμους και οι οποίες πλήττουν άμεσα τη ζωή και τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας», τονίζει ο Άσαντ στην επιστολή του σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Εκφράζω την προσδοκία του συριακού λαού να συνεργαστεί με τις χώρες της Brics, μια δίκαιη δύναμη που προσπαθεί να αποκαταστήσει την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των χωρών, μακριά από την ηγεμονία και την αδικία που επιβάλλονται στους λαούς μας και τις χώρες μας εδώ και δεκαετίες», προσθέτει στην επιστολή του ο ‘Ασαντ.

«Είστε μια ελπίδα για τους καταπιεσμένους λαούς μας που υποφέρουν από εξωτερικές επεμβάσεις εναντίον των συμφερόντων τους», υπογραμμίζει ο Άσαντ αναφερόμενος στις κυρώσεις και τη βοήθεια προς τη συριακή εξέγερση από τις ΗΠΑ και τις δυτικές χώρες.