Την έντονη κατακραυγή του κόσμου στο διαδίκτυο (και όχι μόνο) έχει προκαλέσει η κίνηση του ταυρομάχου, Μοράντε ντε λα Πουέμπλα, να βγάλει λίγο πριν το τέλος της μάχης, ένα μαντήλι από την τσέπη του και να σκουπίσει τα δάκρυά στο ματωμένο πρόσωπο του ζώου, λίγο πριν το σκοτώσει.

Με τέσσερα βέλη στην πλάτη του, ο ταύρος βγάζει κόκκινα δάκρυα, που σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι δείγμα ότι έχει περάσει μεγάλο στρες. Ο 39χρονος προχωράει σε αυτήν την κίνηση και στη συνέχεια αναλαμβάνει δράση για να τελειώσει… το έργο του.

Το όλο σκηνικό δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις, ιδίως στα social media, με αρκετούς να το χρησιμοποιούν τις λέξεις «διαστροφή», «απέχθεια», «σαδισμός» και πολλές παρεμφερείς. Αντίθετα, οπαδοί των ταυρομαχιών εξέλαβαν τη χειρονομία ως ένδειξη σεβασμού προς το ζώο.

Το περιστατικό συνέβη στην αρένα της Real Maestranza στη Σεβίλλη, όπου παρά τις κινήσεις από φιλοζωικές οργανώσεις και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, το έθιμο που είναι δημοφιλές στην Ισπανία, συνεχίζεται -με εξαίρεση λίγες περιοχές.

Ο Ντε Λα Πουέμπλα ήταν ούτως ή άλλως persona non grata για πολύ κόσμο στην ιβηρική χώρα, λόγω της συμμετοχής του στα κοινά μέσω του ακροδεξιού κόμματος Vox. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία, κάποιοι είχαν πάει έξω από το σπίτι του και είχαν γράψει τη λέξη «ναζί».