Σε παραγκουπόλεις ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι

Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που ζουν σχεδόν στο δρόμο


ΚΟΣΜΟΣ
20:14
21/09/2010
Σε παραγκουπόλεις ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι
loading

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν σε παραγκουπόλεις χωρίς καμία υποδομή, χωρίς υπηρεσίες και εκτίθενται καθημερινά σε κάθε μορφής κίνδυνο και καταστροφή, κυρίως καταστροφές φυσικές και κλιματικές, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κίνδυνοι σε όσους ζουν σε παράγκες εστιάζονται κυρίως στις κλιματικές αλλαγές, στην κακοκαιρία και στην έλλειψη υγειονομικών υπηρεσιών αλλά κίνδυνος υπάρχει και από τη βία που καρποφορεί σε τέτοιες περιοχές.

Ο αριθμός των ατόμων που εκτίθενται σε τέτοιους κινδύνους μπορεί να φτάσει και το 1,4 δισεκατομμύριο το έτος 2020 εάν η διεθνής κοινότητα δεν κινητοποιηθεί για να βελτιωθούν οι συνθήκες των ανθρώπων που ζουν σχεδόν στο δρόμο.

Σημειώνεται ότι σε ορισμένες πόλεις όπως το Ναϊρόμπι (Κένυα) και Μουμπάι (Ινδία) περίπου οι μισοί από τους κατοίκους ζουν σε παραγκόσπιτα.

Από σήμερα έως το 2070, οι 14 στις 20 πόλεις που ο πληθυσμός τους αντιμετωπίζει καθημερινά φυσικούς κινδύνους θα βρίσκονται στην Ασία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει