Η Boeing ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι «παγώνει» τις παραδόσεις αεροσκαφών της τύπου 737 MAX σε πελάτες της, μετά τις αποφάσεις σε πολλές χώρες του κόσμου για απαγόρευση των πτήσεων με αεροσκάφη αυτού του τύπου, καθώς η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω της χειρότερης κρίσης της εδώ και χρόνια.

Η Boeing διευκρίνισε ότι «παγώνει» τις παραδόσεις αεροσκαφών της 737 MAX που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της κοντά στο Σιάτλ των ΗΠΑ, λόγω της προσωρινής εντολής της αμερικανικής αρχής αερομεταφορών για καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών αυτού του τύπου, μετά την αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία, την δεύτερη με αεροπλάνο Boeing 737 MAX μέσα σε πέντε μήνες.

«Συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε αεροπλάνα 737 MAX, ενώ εκτιμάμε το πώς η κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών περιορισμών χωρητικότητας, θα επηρεάσουν το σύστημα παραγωγής μας», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Boeing.

Η εταιρεία ανέφερε πως θα συνεχίσει τους ίδιους ρυθμούς παραγωγής των αεροσκαφών, δηλαδή 52 αεροπλάνα κάθε μήνα, όμως τα αεροπλάνα τύπου MAX δεν θα παραδίδονται μέχρι νεωτέρας, με το οικονομικό κόστος για την Boeing να εκτιμάται ότι μπορεί να είναι τεράστιο.