Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, μέσα σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης, αφού νωρίτερα είχε τραυματίσει και ένα γιατρό, όταν πληροφορήθηκε από τι ακριβώς έπασχε η μητέρα του.

Η αστυνομία και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών δεν διευκρίνισαν τι ήταν αυτό που αναστάτωσε σε τέτοιο βαθμό τον δράστη, τον 50χρονο Πολ Γουόρεν Πάρντους ώστε να οδηγηθεί στην πράξη αυτή μέσα στο νοσοκομείο Τζον Χόπκινς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πάντως, ο άνδρας είχε μόλις ενημερωθεί ότι η μητέρα του, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, θα έμενε παράλυτη.

Oι υπάλληλοι του νοσοκομείου κάλεσαν την αστυνομία και σε λίγα λεπτά το κτίριο εκκενώθηκε. Στην αρχή οι αστυνομικοί πίστεψαν πως ο άνδρας πυροβόλησε το γιατρό και μετά έμεινε «ταμπουρωμένος» σε δωμάτιο του νοσοκομείου και κρατούσε ομήρους.

Αστυνομικοί «πολιόρκησαν» επί τρεις ώρες το δωμάτιο και όταν τελικά άνοιξαν την πόρτα διαπίστωσαν ότι ο 50χρονος είχε πυροβολήσει τη μητέρα του και είχε αυτοκτονήσει.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Άντονι Τζουλιέλμι, είπε ότι ο τραυματισμένος γιατρός χειρουργήθηκε και δεν κινδυνεύει η ζωή του. Μια νοσοκόμα είπε στην εφημερίδα Μπάλτιμορ Σαν ότι ο δράστης ήταν θυμωμένος με τη θεραπεία της μητέρας του και είχε απειλήσει να πηδήξει από το παράθυρο.