Τουλάχιστον 27 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό της αστυνομίας, μέχρι στιγμής, εκ των οποίων οι 20 είναι μικρά παιδιά-μαθητές του δημοτικού σχολείου Sandy Hook στο Newtown του Κονέκτικατ.

Πρόκειται για το χειρότερο μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ, αναφέρει η Daily Mail, προσθέτοντας ότι ο δράστης αποδεκάτισε ολόκληρη τάξη.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο διευθυντής του σχολείου και ο σχολικός ψυχολόγος, μεταδίδει το CNN. Μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν δεκάδες πυροβολισμούς, ενώ μερικοί ανέφεραν ότι ξεπέρασαν τους 100.

Ο δράστης, 24 ετών, ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μετέδωσε το WABC, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι περιφερόταν από τάξη σε τάξη πυροβολώντας αδιακρίτως μαθητές και δασκάλους.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα άτομο που εντοπίστηκε σε κοντινό δασάκι φορώντας παντελόνι παραλλαγής, μεταδόθηκε από το CBS.

Στο σχολείο Sandy Hook Elementary School φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.

«Είναι φοβερό» είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. «Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα», πρόσθεσε.

Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. «Τα πράγματα είναι άσχημα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της Πολιτείας.

Τα αίτια του μακελειού παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας «μασκοφόρος» μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας.

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. “»νας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε», πρόσθεσε το κορίτσι.

Το Newtown είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.