Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 στρατιωτικών στην Τουρκία

Οι καταζητούμενοι είναι ύποπτοι για σχέσεις με την αδελφότητα του Γκιουλέν


ΚΟΣΜΟΣ
13:04
25/02/2019
Εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 στρατιωτικών στην Τουρκία
2
loading

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 100 στρατιωτικών ως ύποπτων για σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, έναν ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί ότι υπέθαλψε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν εναντίον 100 στρατιωτικών του στρατού ξηράς, εκ των οποίων 43 υπολοχαγοί και 50 λοχίες, καθώς και ενός πολίτη που εργάζεται στο υπουργείο Εμπορίου, διευκρινίσθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα.

Άλλα εννέα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εξάλλου σε βάρος εννέα προσώπων που εργάζονται στο υπουργείο Υγείας ή σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οκτώ συνελήφθησαν ήδη.

Οι καταζητούμενοι είναι ύποπτοι για σχέσεις με την αδελφότητα του Γκιουλέν, ο οποίος ζει εδώ και περίπου 20 χρόνια στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι δημιούργησε ένα «παράλληλο Κράτος» στους τουρκικούς θεσμούς με στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση και πως ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα και υποστηρίζει ότι διευθύνει ένα ειρηνικό δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων και σχολείων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar FJR 500

    Πανέτοιμοι για πόλεμο ....και επειδή το ξέρει απειλεί για να μην κάνουν οι άλλοι την πρώτη κίνηση. Πάντως στο επίπεδο του ψυχολογικού πολέμου ως τώρα κερδισμένος είναι.

  2. avatar τριαλαρο

    αν τους βάλουν όλους μέσα να δω έξω ποιος θα μείνει για πολέμους

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει