«Ασταθή» χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο καλώντας τις δύο πλευρές (Βελιγράδι και Πρίστινα) να καταλήξουν σε μία πολιτική λύση του προβλήματος.

«Χαιρετίζουμε τη γενική βελτίωση της ασφάλειας, αλλά γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στο βορρά παραμένει ασταθής» δήλωσε ο κ. Ράσμουσεν, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στον αριθμό των στρατευμάτων της KFOR.

Ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε, επίσης, ότι ένα μέρος της συνάντησης παρακολούθησε και η επικεφαλής της κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ένωσης Κάθριν Άστον, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία «για σύγκριση σημειώσεων».

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ χαιρέτισε το διάλογο υψηλού επιπέδου ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα και κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να εργάζονται για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης. Τάχθηκε ακόμη υπέρ του καλύτερου συντονισμού μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.