Μεγάλος οραματιστής και διαπρεπής κήρυκας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εικόνα του πίσω από ένα μικρόφωνο έχει χαρακτηρίσει το κίνημα πολιτικών διεκδικήσεων της αφρο-αμερικανικής κοινότητας.

Ο λόγος για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ φυσικά, τον ηγέτη του κινήματος που είχε ένα όνειρο το 1963 που τράνταξε συθέμελα το αμερικανικό οικοδόμημα.

Δέκα μόλις χρόνια πριν ωστόσο από την εμβληματική ομιλία «Έχω ένα όνειρο», ο Κινγκ ήταν άλλος ένας σπουδαστής θεολογίας στην Πενσιλβάνια που ενώ ήταν καλός στα περισσότερα μαθήματα, εκεί που πάτωνε ήταν η δημόσια ομιλία!

Συνεχώς «Γ» (C) είχε στα μαθήματα δημόσιας ομιλίας στο Crozer Theological Seminary, σαν να λέμε περνούσε με τη βάση.

Είναι δύσκολο να πιστέψεις πως αυτή η φωνή που δονούσε τα ακροατήρια, ένας από τους παραγωγικότερους ομιλητές του 20ού αιώνα, δεν είχε καμία ευφράδεια πριν ασχοληθεί με τις πολιτικές διεκδικήσεις.

Ευτυχώς που το The King Center, το επίσημο ίδρυμα ερευνών για τη ζωή και το έργο του, έχει μια φωτογραφία του σπουδαστικού ελέγχου του ώστε να πειστούν όλοι…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.