Πιο ευτυχισμένοι μικροί, πιο πλούσιοι μεγάλοι: οι έφηβοι και οι νέοι που νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ευτυχία στη ζωή τους, κερδίζουν κατά μέσο όρο περισσότερα χρήματα αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα που συσχετίζει τη συναισθηματική ισορροπία στη νεανική ηλικία με το ύψος του εισοδήματος στην ενήλικη ζωή, έδειξε ότι οι νέοι που εμφανίζονται πιο δυστυχισμένοι, βγάζουν αργότερα περίπου 30% λιγότερα χρήματα από τον μέσο όρο, ενώ οι πιο ικανοποιημένοι περίπου 10% περισσότερα από τον μέσο όρο.

Η νεανική ευτυχία σχετίζεται με αρκετούς παράγοντες που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν το μελλοντικό εισόδημα, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες για ένα καλό πανεπιστημιακό πτυχίο, για πρόσληψη σε μια καλή δουλειά, για ταχύτερη προαγωγή, για περισσότερη αισιοδοξία και θετικό πνεύμα, για εξωστρέφεια και λιγότερες νευρώσεις της προσωπικότητας. Όλα αυτά βοηθούν έναν νέο περισσότερο σε σχέση με τους πιο «κλειστούς» και «κατσούφηδες» συνομηλίκους και συναδέλφους του – και τελικά έχουν αντίκρισμα στο πρτοφόλι του.

Σύμφωνα με την έρευνα, μια αύξηση κατά μία μονάδα στην κλίμακα μέτρησης της ικανοποίησης από τη ζωή (που κυμαίνεται από το 1 έως το 5), στην ηλικία των 22 ετών, σχετίζεται με μια αύξηση του ετήσιου εισοδήματος κατά τουλάχιστον 2.000 δολάρια ήδη από την ηλικία των 29 ετών.

Μάλιστα μεταξύ των αδελφών που έχουν μεγαλώσει στην ίδια οικογένεια, τα πιο χαρούμενα και ευτυχισμένα παιδιά συνήθως βγάζουν γύρω στα 4.000 δολάρια πιο πολλά το χρόνο σε σχέση με τα ανικανοποίητα και πιο δυστυχισμένα αδέλφια τους.