Ρουκέτα εξαπολύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη για πρώτη φορά σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το Τελ Αβίβ, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός κατά τη δεύτερη ημέρα της στρατιωτικής του επιχείρησης στη Γάζα.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι έριξαν μια «αυτοσχέδια ρουκέτα γύρω στις 16:37 τοπική ώρα στο Τελ Αβίβ».

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τους Παλαιστίνιους να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα.

«Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν την κλιμάκωση της βίας, στα θύματα της οποίας περιλαμβάνονται άμαχοι, και να κάνουν ο,τιδήποτε μπορούν για να επιστρέψει στο φυσιολογικό η κατάσταση», αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, στην οποία διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε τηλεφωνικώς με τον Νετανιάχου.