Ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν-Κλοντ Μινιόν υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει απαθής παρατηρητής στην νέα τραγωδία που εξελίσσεται στην Γάζα.

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή μετά το νέο ξέσπασμα βίας στη Γάζα εξέφρασε στο Στρασβούργο, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων της Συνέλευσης του Οργανισμού, Ιταλός Σοσιαλιστής βουλευτής Πιέτρο Μαρτσενάρο.

Στην κοινή τους δήλωση υπογραμμίζεται ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής στην νέας κλίμακα τραγωδία που εξελίσσεται στην Γάζα.

«Δεν είναι ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης να πει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο αλλά να ενθαρρύνει το διάλογο και μια λύση, που δεν θα στηρίζεται στη βία και τον πόλεμο», τονίζεται.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να αποφευχθεί πάση θυσία η επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας στην περιοχή, όπου το βαρύτερο τίμημα των επιπτώσεων αυτής της βίας θα πληρώσουν οι άμαχοι, κατέληξαν στη δήλωση τους Μινιόν και Μαρτσενάρο.