Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για ανακωχή με το Ισραήλ σε αυτό το στάδιο, την ώρα που συνεχίζονται τα ισραηλινά πλήγματα στο παλαιστινιακό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

«Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να μας καταπατούν οι δυνάμεις της κατοχής. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για μια ανακωχή αυτήν τη στιγμή θα είχε ως αποτέλεσμα να προσφέρουμε ένα επιπλέον πρόσχημα για τη συνέχιση της κλιμάκωσης της επίθεσης κατά της Γάζας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Την ίδια ώρα ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιστρέφει εσπευσμένα στη Ραμάλα, διακόπτοντας την περιοδεία που πραγματοποιούσε στην Ευρώπη, επειδή επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στη Γάζα.

«Έχουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση στη Γάζα, έχουμε μια κατάσταση που επιδεινώνεται ώρα με την ώρα και ο πρόεδρος Αμπάς έχει τώρα επαφή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, το γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Ελ Αράμπι, το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και άλλους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ελπίζοντας να αρχίσει μια διαδικασία αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης», πρόσθεσε ο Ερεκάτ σε δηλώσεις που έκανε από την Βέρνη της Ελβετίας, όπου ο Αμπάς συνάντησε τον ελβετό υπουργό Εξωτερικών Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

«Πολλά θέματα συζητήθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης στην Λωρίδα της Γάζας, της ισραηλινής επίθεσης κατά της Γάζας, λόγω της οποίας ο πρόεδρος Αμπάς αποφάσισε να διακόψει την επίσκεψή του στην Ευρώπη αμέσως αφού ολοκληρώσει τις δύο επόμενες συναντήσεις του στην Ελβετία με τον πρόεδρο και άλλους πολιτικούς», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ ο Νετανιάχου, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δράση απαιτείται για να υπερασπιστεί τον πληθυσμό του.

Συνολικά επτά Παλαιστίνοι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα και τρεις Ισραηλινοί από μια παλαιστινιακή ρουκέτα, κατά την δεύτερη ημέρα της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των ενόπλων οργανώσεων στη Γάζα.

Σε 15 ανέρχονται συνολικά οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από χθες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι και μία γυναίκα, και σε τουλάχιστον 150 οι τραυματίες.

Στο Ισραήλ, τρεις άνθρωποι, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, σκοτώθηκαν το πρωί από ρουκέτα που έπεσε σε πολυκατοικία στο Κιριάτ Μαλαχί, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από χθες το απόγευμα που άρχισε η επιχείρηση, η ισραηλινή αεροπορία έχει πραγματοποιήσει περίπου 150 πλήγματα στη Γάζα, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, η οποία διευκρίνισε ότι τουλάχιστον 250 ρουκέτες έχουν ριφθεί από Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 48 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα μερικές εκατοντάδες Τυνήσιοι διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι κατά του Ισραήλ στο κέντρο της Τύνιδας.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «όχι στη συμφιλίωση» και «όχι στο παζάρεμα».

Ηνεολαία του Ενάχντα, του ισλαμικού κόμματος που ηγείται της τυνησιακής κυβέρνησης, ζήτησε να πραγματοποιηθεί διαδήλωση αύριο «μετά το απεχθές αυτό έγκλημα της σιωνιστικής οντότητας».