Δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία για τη βία» της Χαμάς σχολίασε ο Λευκός Οίκος μετά την κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και του Παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Εκφράζοντας τη λύπη του για τους νεκρούς και από τις δύο πλευρές, ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα επέρριψε στη Χαμάς την ευθύνη για την πρόσφατη έκρηξη τη βίας.

Αυτή η βία «δεν κάνει τίποτε για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ στους δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One που μετέφερε τον κ. Ομπάμα στη Νέα Υόρκη.

Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα από την πλευρά της ότι ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Χισάμ Καντίλ θα μεταβεί αύριο Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, στόχο της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία έχει καταδικαστεί από το Κάιρο.

«Η αιγυπτιακή ηγεσία μας ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός Χισάμ Καντίλ θα μεταβεί αύριο στη Γάζα συνοδευόμενος από αρκετούς υπουργούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Χαμάς, Τάχερ αλ-Νούνου προσθέτοντας: «Καλωσορίζουμε αυτή την επίσκεψη και εκτιμούμε αυτή τη θαρραλέα στάση».