Ο 27χρονος Diego Santos ήταν μέχρι πολύ πρόσφατα ο αρχηγός διαβόητης συμμορίας που ήλεγχε το εμπόριο ναρκωτικών στη φαβέλα (παραγκούπολη) Complexo do Alemao στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Γνωστός με το παρατσούκλι «Mister M», ο Diego αποφάσισε να αφήσει πίσω του τον κόσμο των ναρκωτικών για να παρελάσει ως μοντέλο στη μεγαλύτερη επίδειξη μόδας στο Σάο Πάολο, το «Sao Paulo Fashion Week».

Στη φαβέλα Complexo do Alemao ζουν 65.000 άνθρωποι, ενώ θεωρείται πολύ επικίνδυνη περιοχή.

Το Νοέμβρη του 2010 ο στρατός εισέβαλλε στην παραγκούπολη, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε αυτές.

Ο Diego που από την ηλικία των 15 ετών βρισκόταν στον κόσμο των συμμοριών και των καρτέλ ναρκωτικών αποφάσισε εκείνη τη μέρα να παραδοθεί στις αρχές.

Οι φωτογραφίες του την ώρα της παράδοσής του στους στρατιώτες προκάλεσαν το ενδιαφέρον του φωτογράφου μόδας JR Duran.

Ο νεαρός κακοποιός έμεινε 9 μήνες στη φυλακή και αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης.

«Όταν μπήκε μέσα ο στρατός πίστεψα ότι ο χρόνος μου είχε τελειώσει. Από μικρός το όνειρό μου ήταν να γίνω μοντέλο, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία. Πάντα μου άρεσε η μόδα και προσπαθούσα να ντύνομαι καλά. Όταν βγήκα από τη φυλακή ο Duran με ρώτησε αν ήθελα να γίνω μοντέλο. Μου είπε ότι του είχε αρέσει πολύ εκείνη η φωτογραφία» είπε στην ιστοσελίδα Globo’s G1 ο ίδιος.

Τώρα, ετοιμάζεται να ανέβει στην πασαρέλα μαζί με την Alessandra Ambrosio και την Carol Trentini, ως μοντέλο της μάρκας ρούχων AR από το Ρίο.