Αυτή ήταν η 13η χρονιά που διοργανώθηκαν τα πιο παράξενα ίσως καλλιστεία του κόσμου, αυτά που λαμβάνουν χώρα στις γυναικείες φυλακές του Ρίο ντε Τζανέιρο και βγάζουν τη Miss Talavera Bruce.

Οι φυλακές Instituto Penal Talavera είναι μάλιστα οι μόνες υψίστης ασφαλείας γυναικείες φυλακές της Βραζιλίας και οι τρόφιμοι εκτίουν εδώ ισόβια κάθειρξη για φόνους, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα κακουργήματα.

Για μια μέρα τον χρόνο όμως, το σωφρονιστικό κατάστημα μετατρέπεται σε διαγωνισμό ομορφιάς και οι κρατούμενες κρίνονται για κάτι άλλο από τα εγκλήματά τους.

Μόλις 10 από τις εκατοντάδες φυλακισμένες φτάνουν ως την τελική φάση των καλλιστείων, στην οποία συμμετέχουν οι οικογένειες των διαγωνιζομένων και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Φετινή νικήτρια ήταν η 25χρονη Verοnica Verone de Paiva, την οποία αποκαλούσαν «θανάσιμη ξανθιά» κατά τη δίκη της το 2011, όταν έφαγε 15 χρόνια επειδή έπνιξε τον εραστή της με μια ζώνη παντελονιού. Έχοντας εκτίσει ήδη 7 χρόνια και 7 μήνες και δείχνοντας καλή διαγωγή, δεν αποκλείεται να βγει πρόωρα και να εγκαινιάσει έτσι την καριέρα που ονειρεύεται, αυτή του μοντέλου.

«Ήθελα πάντα να ακολουθήσω την καριέρα του μοντέλου, αλλά η μητέρα μου δεν συμφωνούσε με αυτό. Σκοπεύω να ολοκληρώσω την ποινή μου και να φύγω από τη Βραζιλία, να ζήσω σε μια άλλη χώρα»…