Το αντίθετο από αυτό που ισχυρίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι είπε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν, αντικρούοντας τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου.

Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε σήμερα ότι, από όσα γνωρίζει, η Γαλλία δεν έχει στην κατοχή της ηχογραφημένα ντοκουμέντα που να συνδέονται με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, ενώ το Σάββατο ο Ερντογάν είχε πει πως η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία τα έχουν.

Όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξή του, αν αυτό σημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος ψεύδεται, ο Λε Ντριάν απάντησε: «Σημαίνει ότι παίζει ένα πολιτικό παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον περασμένο μήνα και ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δηλώσει ότι η δολοφονία του διατάχτηκε από τα «ανώτερα επίπεδα» της κυβέρνησης του Ριάντ. Η δολοφονία του προκάλεσε διεθνή κατακραυγή αλλά ελάχιστα μέτρα από τις διεθνείς δυνάμεις εις βάρος της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο και υποστηρικτή των σχεδίων της Ουάσινγκτον να συγκρατήσει την ιρανική επιρροή στη Μέση Ανατολή, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.