Αγνώριστος παρουσιάστηκε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στους μαθητές του, ένας καθηγητής καθολικού Λυκείου στη Νάντη της δυτικής Γαλλίας. Ο λόγος είναι ότι παρόλο που έφυγε για τις καλοκαιρινές διακοπές σαν άντρας, επέστρεψε ντυμένος με γυναικεία ρούχα και γυναικεία ταυτότητα.

Και αν οι μαθητές του μπόρεσαν σήμερα να τον αναγνωρίσουν, αυτό θα γίνει πιο δύσκολο μετά την εγχείρηση αλλαγής φύλου στην οποία περιμένει να υποβληθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η αλλαγή αυτή έγινε με την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και της καθολικής εκκλησίας της πόλης, δήλωσε ο Ντιντιέ Γκρολό υποδιευθυντής της επισκοπικής διεύθυνσης καθολικής εκπαίδευσης του διαμερίσματος Λίγηρα-Ατλαντικού, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Presse-Ocean.

Ο καθηγητής «μας ενημέρωσε την περασμένη χρονιά για την επιλογή του. Του ζητήσαμε να ενημερώσει τη διεύθυνση εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται και με τη σύμφωνη γνώμη του ενημερώσαμε τους άλλους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές, που είναι περίπου είκοσι», διευκρίνισε ο Γκρολό.

Στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους ενδιαφερόμενους και ζητήθηκαν συμβουλές από την υπηρεσία ψυχολόγων της επισκοπής, πρόσθεσε ο υποδιευθυντής.

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση αλλαγής φύλου μέσα σε δύο χρόνια στο διαμέρισμα αυτό στην περιοχή της Βρετάνης. Και οι δύο περιπτώσεις αφορούσαν καθηγητές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το Σεπτέμβριο του 2010 καθηγητής στο Λύκειο Σεν-Ντομινίκ του Σεν-Ερμπλέν υπεβλήθη σε αλλαγή φύλου και «όλα εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς προβλήματα», τόνισε ο Γκρολό.