Αμήχανοι και τρομαγμένοι ήταν οι επιβάτες πτήσης της United Airlines όταν είδαν τον κυβερνήτη να βγαίνει από το πιλοτήριο, να βγάζει τη στολή του και να στρογγυλοκάθεται σε κάθισμα της διακεκριμένης θέσης για να ξεκουράσει τα μάτια του!

Ο κυβερνήτης ήταν να πιλοτάρει την εφτάωρη πτήση από το Νιούαρκ της Νέας Υόρκης στη Γλασκόβη της Σκοτίας, όταν είπε να πάρει έναν υπνάκο.

Ένας επιβάτης, συνταξιούχος αστυνομικός, κατάφερε να τον τραβήξει με το κινητό του την ώρα που ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα για να βγάλει τη στολή του και να εμφανιστεί στην καμπίνα με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι.

«Όταν ξύπνησε έπειτα από μιάμιση ώρα, φόρεσε και πάλι τη στολή του και έκανε σήμα να του επιτρέψουν να μπει ξανά στο πιλοτήριο», δήλωσε ο συνταξιούχος στην «Daily Record». Και μετά όλοι είδαν έντρομοι τον συγκυβερνήτη να κάνει το ίδιο!

Η United Airlines είπε πάντως στην «Daily Mail» πως οι πιλότοι της πρέπει να ξεκουράζονται κατά τη διάρκεια των υπερατλαντικών πτήσεων, γι’ αυτό και έχει τρεις κυβερνήτες στο κόκπιτ.

Πεπειραμένοι συνοδοί καμπίνας δήλωσαν ωστόσο στην εφημερίδα πως αυτό παραείναι παράξενο: «αυτό είναι μια διαδικασία που δεν έχω ακούσει. Μοιάζει ολότελα ασυνήθιστο για έναν κυβερνήτη να βγάζει τη στολή του κατά τη διάρκεια της πτήσης. Και είναι επίσης ασυνήθιστο να ξεκουράζεται ο κυβερνήτης σε πτήσεις λιγότερο από 11 ώρες. Δικαίως ανησύχησαν οι επιβάτες»…