Γάλλος ήταν ο δράστης της σύλληψης ομήρων χθες στην Καρλσρούη, στη νοτιοδυτική Γερμανία, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας.

«Γνωρίζω ότι είναι Γάλλος και ότι κατάγεται από την Αλσατία», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, την επομένη της σύλληψης ομήρων από έναν 53χρονο, ο οποίος αντιστεκόταν στην έξωσή του από το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στην Καρλσρούη.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει προς το παρόν αν ο δράστης είχε και την γερμανική υπηκοότητα.

«Γνωρίζω ότι είχε κατοικήσει επίσης σε ένα σπίτι σε μια μικρή κοινότητα της βόρειας Αλσατίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του δράστη.

Σύμφωνα με πηγή της γαλλικής αστυνομίας, ο άνδρας αυτός κατοικούσε το 2002 στο Σούφλεναϊμ, γαλλική κοινότητα με μόλις 5.000 κατοίκους στα σύνορα μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Η γαλλική αστυνομία αγνοεί πότε ο 53χρονος εγκατέλειψε το σπίτι αυτό ή αν εξακολουθεί να έχει συγγενείς εκεί, πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Η αστυνομία της Καρλσρούης, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από τη γαλλική μεθόριο, ήρθε σε επαφή με τις αρχές της γαλλικής αστυνομίας για να διευκρινίσει αν ο δράστης της ομηρίας είχε μπορέσει να εξασφαλίσει νόμιμα στη Γαλλία τα όπλα που χρησιμοποίησε χθες.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα θύματα, τα οποία «εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες», ήταν ένας 47χρονος δικαστικός κλητήρας και ένας 33χρονος κλειδαράς –και οι δύο πατέρες– ο νέος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ηλικίας 49 ετών και η σύντροφος του δράστη των δολοφονιών, η οποία ήταν πρώην ιδιοκτήτρια του ακινήτου.

Οι νεκροψίες θα γίνουν αύριο, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.