Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία από το ξέσπασμα χολέρας στην πολιτεία Ανταμάουα, ενώ τουλάχιστον 134 ακόμα έχουν μολυνθεί, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ιατρικές πηγές.

«Μέχρι στιγμής δώδεκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο και υπάρχουν πολλά ακόμα κρούσματα» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης Μούμπι, όπου καταγράφεται το ξέσπασμα της νόσου.

«Έχουμε περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να αντιμετωπίσουμε ξέσπασμα τέτοιου μεγέθους» πρόσθεσε, εξηγώντας πως οι νοσοκόμες ήταν σε απεργία.

Η βορειοανατολική Νιγηρία είναι το «σημείο μηδέν» στον εννεαετή πόλεμο της Νιγηρίας ενάντια στους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ και τα παρακλάδια της, που είναι σήμερα σύμμαχοι του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική.

Η σύγκρουση προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο, με εκατομμύρια εκτοπισμένους, σε άμεση ανάγκη βοήθειας για να επιβιώσουν.

Τέτοιες συνθήκες, εξηγεί το Reuters, ευνοούν το ξέσπασμα ασθενειών, όπως η χολέρα, που μπορεί να αποβεί θανάσιμη σε μεγάλη κλίμακα.

Η πόλη Μούμπι δεν έχει επηρεαστεί τόσο από την ανθρωπιστική κρίση αλλά έχει δεχθεί επαναλαμβανόμενες επιθέσεις από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών.

(φωτογραφία αρχείου)