Γερμένη πάνω σε ένα τραπέζι, μία νεαρή Βρετανίδα είναι έτοιμη να αποκοιμηθεί έπειτα από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Μπορεί να είναι μία μάλλον συνηθισμένη εικόνα σε ευρωπαϊκά θέρετρα αλλά αυτή τη φορά η εικόνα έρχεται από μία από τις πιο «αυστηρές» μουσουλμανικές χώρες, το Ντουμπάι.

Απαγορεύεται στις γυναίκες να κυκλοφορούν με ακάλυπτα μπράτσα καθώς η επίδειξη του δέρματος θεωρείται προκλητική στη μουσουλμανική θρησκεία. Το ίδιο κι άλλα «δυτικά» στοιχεία όπως ο χορός και η ποπ μουσική. Μεγάλη αμαρτία θεωρείται και η κατανάλωση αλκοόλ αλλά δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που αναχωρούν για το Ντουμπάι με τρεις στόχους, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Sun»: να μαυρίσουν, να πιουν μέχρι τελικής πτώσεως και να κάνουν σεξ.

Τουλάχιστον 100.000 Βρετανοί ζουν στο Ντουμπάι ενώ οι Βρετανοί τουρίστες φτάνουν τα τρία εκατομμύρια κάθε χρόνο!

Μία Βρετανίδα που έζησε τις συνέπειες του αλκοόλ είναι η 29χρονη Rebecca Blake. Είχε μεθύσει τόσο πολύ που κατέληξε στη φυλακή. Η ίδια λέει πως είχε κενό μνήμης από το πολύ ποτό αλλά ένας οδηγός ταξί υποστήριξε πως άρχισε να γδύνεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, μαζί με έναν άνδρα, κι έτσι εκείνος τους παρέδωσε στην αστυνομία.  Η 29χρονη πέρασε πέντε μέρες στη φυλακή και απολύθηκε από τη δουλειά της.

Στο Ντουμπάι το αλκοόλ ρέει στα κλαμπ και τας μπαρ των ξενοδοχείων. Δεν μπορεί κανείς να βρει αλκοόλ στα καταστήματα οπότε τα ξενοδοχεία συγκεντρώνουν όλους τους δυτικούς που μεθούν μέρα και νύχτα.

Η χώρα έχει μετατραπεί και σε σεξουαλικό προορισμό όπου τα κορίτσια εκδίδονται σε δυτικούς στα μπαρ του κέντρου.

Οι αρχές κλείνουν τα μάτια και κάποια μέρη έχουν μετατραπεί σε… σούπερ μάρκετ του σεξ όπου οι άνδρες μπορούν να βρουν ένα κορίτσι οποιασδήποτε εθνικότητας για 50 ευρώ.

Στα «brunch parties» των ξενοδοχείων οι Βρετανοί μπορούν να πιουν και να φάνε όσο αντέχουν πληρώνοντας από 85 έως 185 ευρώ.

Τα πιο «ξέφρενα» πάρτι γίνονται στο εστιατόριο Yalumba στο ξενοδοχείο Meridien Airport Hotel. Ρεπόρτερ της εφημερίδας έκλεισε τραπέζι ως επισκέπτης και είδε από κοντά το πάρτι. Μέσα στις πρώτες ώρες οι περισσότεροι είναι μεθυσμένοι και παρέες κοριτσιών περιφέρονται φορώντας λίγα ρούχα και ψηλά τακούνια.

«Είναι πιο εύκολο να βρεθείς με ένα κορίτσι εδώ παρά στη Βρετανία, ίσως έχει να κάνει με τη ζέστη», λέει ένας από τους Βρετανούς θαμώνες. «Είναι η νέα Ίμπιζα μόνο που δεν υπάρχουν ναρκωτικά επειδή είναι πολύ βαριές οι ποινές», προσθέτει.

Μία ομάδα κοριτσιών από το Λίβερπουλ χορεύει στην αυτοσχέδια πίστα. «Μου είπαν πως η διοίκηση του ξενοδοχείου σε παραδίδει στην αστυνομία αν ανεβάσεις κάποιον άνδρα στο δωμάτιό σου αλλά εγώ ανέβασα δύο αυτή την εβδομάδα και κανείς δεν μου είπε τίποτα», λέει ένα από τα κορίτσια.

Την ώρα που μέσα στο ξενοδοχείο ακούγεται δυνατά η μουσική, έξω ακούγεται η φωνή του ιμάμη που καλεί στην προσευχή…

Σε ένα άλλο μπαρ τα κορίτσια αρπάζουν τους άνδρες μόλις μπαίνουν μέσα. Σε σπασμένα αγγλικά περιγράφουν όλα όσα… προσφέρουν. Είναι από πολλές χώρες, όπως οι ίδιες είπαν: Ταϊλάνδη, Αιθιοπία, Ρωσία, Λευκορωσία, Εσθονία και Φιλιππίνες. Πολλά από τα κορίτσια μεταφέρονται στο Ντουμπάι παρά τη θέλησή του. Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι στο εμιράτο Ρας-Αλ-Καϊμάν για λαθροδιακίνηση γυναικών που μεταφέρθηκαν βίαια στη χώρα για να εργαστούν ως σκλάβες του σεξ.