Τα αμερικανικά ΜΜΕ έσβησαν άρον-άρον δημοσιεύματα που αναφέρονταν στην παρουσία της Μαλία Ομπάμα σε συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος One Direction.

Η Μαλία Ομπάμα προσπαθεί να μεγαλώσει σαν οποιοδήποτε άλλο παιδί στις ΗΠΑ, όμως η ιδιότητα της Πρώτης Κόρης δεν της το επιτρέπει.

Η 14χρονη πρωτότοκη του Μπαράκ Ομπάμα συνοδεύεται σε όλες τις εξόδους της από πολλά μέλη της προεδρικής Ασφάλειας. Οι κινήσεις της δε γνωστοποιούνται δημοσίως, αλλά υπάρχουν φορές που απλά… δεν γίνεται αλλιώς. Η πρώτη περίπτωση που συνέβη αυτό ήταν κατά τις πρόσφατες διακοπές της στο Μεξικό, πριν από λίγους μήνες.

H παρουσία της στη συναυλία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, καθώς η Μαλία ήταν η μόνη που είχε γύρω της μεσήλικες άνδρες και όχι φιλενάδες της.

Την επόμενη ημέρα, πολλά αμερικανικά σάιτ δημοσίευσαν φωτογραφία της Μαλία από τη συναυλία. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες τα δημοσιεύματα είχαν εξαφανιστεί από το Διαδίκτυο και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις οδηγούσαν τους χρήστες σε άλλες σελίδες, άσχετες με το θέμα.

Προφανώς, η κατόπιν εορτής αναφορά σε μία τυπική έξοδο της Μαλία, δεν θα μπορούσε να συνιστά απειλή για εκείνη. Ο Λευκός Οίκος απάντησε ότι τα δημοσιεύματα αποσύρθηκαν για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, ο πραγματικός λόγος μάλλον δεν είναι άλλος από την επιθυμία του Ομπάμα και της οικογένειάς του να κρατήσουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.