Αφόρητους πόνους στην κοιλιά, νυχτερινή εφίδρωση, οξεία απώλεια βάρους αλλά και ένα τεράστιο μπλε εξόγκωμα στην παλάμη του ήταν όσα βίωσε ένας Καναδός μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο!

Ο 27χρονος αναγνώρισε εγκαίρως ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό του και απευθύνθηκε σε παθολόγο, κάνοντας πολύ καλά.

Ο οποίος του είπε ότι ήταν απλώς συμπτωματικό πως όλα ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη στον οδοντογιατρό και τα δυο φαινόμενα δεν σχετίζονταν κατά κανέναν τρόπο. Μετά βέβαια πήρε πίσω τη διάγνωσή του, καθώς τα δυο ασύνδετα πράγματα είχαν κάποια σχέση.

db0f9d1

Όταν αυτό το εξόγκωμα άλλαξε χρώμα δηλαδή και από κόκκινο έγινε μπλε, υποφέροντας πια από υψηλό πυρετό και μειωμένη όρεξη για τουλάχιστον 1,5 μήνα.

Η τελική διάγνωση έκανε λόγο για λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα, μια λοίμωξη της καρδιάς που μπορεί να αποβεί ακόμα και μοιραία αν μείνει χωρίς θεραπεία. Και από τις εξετάσεις αίματος φάνηκε πως για όλα έφταιγε ο στρεπτόκοκκος που είχε στο στόμα και πέρασε στο αίμα του, ένα βακτήριο που ενυπάρχει στο στόμα και είχε να κάνει με την κακή υγιεινή της περιοχής αλλά και την πρόσφατη επίσκεψη στον οδοντίατρο!

Και ήταν τυχερός τελικά που εμφάνισε αυτό το εξόγκωμα στο χέρι, καθώς έδειξε ότι τα πράγματα δεν ήταν αστεία…