Σχεδιάστηκε με σκοπό να κρατά τα σκυλιά απασχολημένα όσο οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται εκτός σπιτιού και η επιτυχία του ήταν τέτοια που πλέον θα ξεκινήσει να εκπέμπει μέσω διαδικτύου και στοχεύει σε εθνική μετάδοση.

Το DogTV είναι ένα τηλεοπτικό κανάλι που απευθύνεται αποκλειστικά στους τετράποδους φίλους του ανθρώπου. Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνουν οι υπεύθυνοι πρόκειται για ένα κανάλι που «προσφέρει την υπόσχεση τους αξιαγάπητους καλύτερους φίλους μας ότι δεν πρόκειται να αισθανθούν ξανά μόνοι τους».

Το κανάλι δημιουργεί πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών που προσφέρεται δωρεάν στους τετράποδους τηλεθεατές. Περίπου 483.000 σπίτια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Καλιφόρνια, το Σαν Ντιέγκο έχουν πρόσβαση στο DogTV. Οι εκπομπές είναι ειδικά σχεδιασμένες για τα κατοικίδια με ειδικούς ήχους, χρώματα ακόμη και γωνίες λήψεις!

Όσο για την αποδοχή του καναλιού από τα ζώα, ο διευθυντής μάρκετινγκ Beke Lubeach υποστηρίζει ότι «αγαπούν να βλέπουν σκυλιά και άλλα ζώα να είναι δραστηριοποιούνται στην τηλεόραση».

Σύμφωνα με τον Lubeach το κανάλι ελπίζει ότι θα ξεκινήσει να μεταδίδει σε εθνικό δίκτυο με χρέωση για τους συνδρομητές 5 δολάρια το μήνα.

Δείτε ενδεικτικό βίντεο με το πρόγραμμα που μεταδίδει το DogTV: