Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα δημοσκόπηση από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και το ισραηλινό Ινστιτούτο Dahaf σχετικά με την άποψη των Ισραηλινών που αφορά την επίθεση της χώρας τους κατά του Ιράν.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 34% των 500 ερωτηθέντων θεωρούν ότι το Ισραήλ δεν θα πρέπει να πλήξει το Ιράν και το 42% ότι θα πρέπει να επιτεθεί μόνο αν οι ΗΠΑ στηρίζουν αυτή την απόφαση.

Μόνο το 19% θεωρεί ότι το Ισραήλ θα πρέπει να επιτεθεί ακόμη και χωρίς τη στήριξη της Ουάσινγκτον, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η διπλωματία και οι αυξημένες κυρώσεις για την αντιμετώπιση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης, έχουν χρόνο για να ενεργήσουν.

Ο Νετανιάχου και ο Ομπάμα πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο εν μέσω ανησυχίας από πλευράς των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ, το οποίο έχει προειδοποιήσει ότι εκπνέει ο χρόνος για αποτελεσματική στρατιωτική δράση κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, μπορεί να επιτεθεί.

Παρότι τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά του Ιράν, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρώιμο και θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη Μέση Ανατολή.