Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Συρία, σε αιματηρές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας και σε συγκρούσεις μεταξύ λιποτακτών και ανδρών του τακτικού στρατού.

«Το καθεστώς χρησιμοποιεί υπερβολική βία σε πολλές περιοχές της Συρίας και η καταστολή είναι η πιο βίαιη από την έναρξη της συριακής επανάστασης, τον Μάρτιο του 2011», σχολίασε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν δέκα άτομα – στην πλειονότητά τους ακτιβιστές και συγγενείς τους – και τραυμάτισαν άλλα δέκα, όταν βομβάρδισαν ένα κτίριο στην πόλη Ράσταν της επαρχίας Χομς.

Μέχρι στιγμής η επίθεση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.

Εν τω μεταξύ, στην πόλη Χομς σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες ένας αγωγός που τροφοδοτεί με πετρέλαιο το ένα από τα δύο διυλιστήρια της χώρας. Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι πυκνός καπνός υψώνεται από τον αγωγό, στα ανατολικά του διυλιστηρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αγωγός αυτός μεταφέρει πετρέλαιο από το κοίτασμα αλ-Ραμλάν, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.