Πρόκειται για τον άνθρωπο που βλέπει το λογότυπο του Facebook και λυπάται πιο πολύ από κάθε άλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν του πρότειναν να συμμετέχει στην ίδρυση του κοινωνικού αυτού δικτύου δεν εμπιστεύτηκε τους φίλους του και απέρριψε την πρόταση. Μία πρόταση δηλαδή που θα τον είχε κάνει πλουσιότερο για τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τον Joe Green ο οποίος είναι τώρα επικεφαλής της ιστοσελίδας Causes, μια φιλανθρωπική υπηρεσίας που συνεργάζεται όμως με το Facebook. Ο Green ήταν ο συγκάτοικος και συμφοιτητής του Zuckerberg, που αποφάσισε να αφιερωθεί περισσότερο στα μαθήματα του Χάρβαρντ παρά μα συμμετάσχει στην ίδρυση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο. Πού να το ήξερε αυτό τότε…

Ο Joe Green είχε φοβηθεί την αποβολή και είχε δηλώσει στην Good Morning America: «Ο πατέρας μου που είναι καθηγητής, δεν ήταν ευχαριστημένος με την προοπτική να αποβληθώ από τη σχολή». Ο Green λοιπόν αποφοίτησε και δούλεψε για την εκλογική καμπάνια του John Kerry το 2004 και σήμερα είναι επικεφαλής μιας διαδικτυακής φιλανθρωπικής υπηρεσίας που είναι και μια από τις μεγαλύτερες εφαρμογές του Facebook.

Παρόλο που δεν συμμετείχε στην ίδρυση, ο Green βοήθησε στη δημιουργία του προκατόχου του Facebook, «FaceMash».

Οι δισταγμοί του Green εμφανίστηκαν όταν για την ανάγκη δημιουργίας του δικτύου οι φοιτητές εισέβαλαν παράνομα στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών των φοιτητών του Χάρβαρντ. Ο ίδιος δήλωσε: «Μπήκαμε σε κάποιους μπελάδες με αυτό το project».