Στο συνταγματικό δικαστήριο προσφεύγει η Καταλονία κατά του άρθρου 155

Η έγκριση των μέτρων από τη Γερουσία αναμένεται την Παρασκευή


ΚΟΣΜΟΣ
22:20
24/10/2017
Στο συνταγματικό δικαστήριο προσφεύγει η Καταλονία κατά του άρθρου 155
1
loading

Άλλη μία αντίδραση κατά την επαπειλούμενη εφαρμογή του άρθρου 155 από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας για την αυτονομία της Καταλονίας θα κάνει η κυβέρνηση Πουντζεμόν. Η κυβέρνηση της Καταλονίας θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο κατά της εφαρμογής του άρθρου 155, όπως μετέδωσε το Reuters.

Νωρίτερα είχε αποφασιστεί συνεδρίαση της ολομέλειας του κοινοβουλίου της Καταλονίας το πρωί της Πέμπτης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του περιφερειακού κόμματος Junts pel Si. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, όπως είπε, θα παρουσιάσει η απάντησή του κόμματος του στη Μαδρίτη.

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, πάντως επεσήμανε πως ο ηγέτης της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, θα χάσει όλες του τις εξουσίες όταν η Μαδρίτη ενεργοποιήσει το άρθρο 155.

Η κεντρική κυβέρνηση θα διορίσει προσωρινό αντιπρόσωπό της αυτόνομης περιφέρειας, ο οποίος θα διοικεί την περιοχή μετά την έγκριση από τη Γερουσία των μέτρων που προβλέπει το αμφιλεγόμενο άρθρο, που δεν έχει τεθεί ξανά σε ισχύ.

Η έγκριση των μέτρων από τη Γερουσία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Μητςoid

    Το συνταγματικό δικαστήριο της Ελλάδας που ειναι οέο;;;;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει