Ηθοποιό που υποδυόταν ληστή πυροβόλησε ένας αστυνομικός στην Ιντιάνα, μην γνωρίζοντας πως συμμετείχε στα γυρίσματα ταινίας.

Ο Jim Duff έκανε γυρίσματα στην πόλη Crawfordsville και κάποιος πολίτης φαίνεται πως ειδοποίησε την αστυνομία για να αναφέρει πιθανή ληστεία. Ο αστυνομικός Matt Schroeter είδε τον ηθοποιό να φορά μάσκα και να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο.

Ο Duff έβγαινε από το κατάστημα που υποτίθεται πως λήστευε όταν ο αστυνομικός του φώναξε να ρίξει κάτω το όπλο του. Όμως ο ηθοποιός αιφνιδιάστηκε, στράφηκε προς τον αστυνομικό και τότε εκείνος τον πυροβόλησε χωρίς να τον τραυματίσει. Ο ηθοποιός πέταξε το όπλο, έβγαλε τη μάσκα του και φώναζε πως επρόκειτο για γύρισμα.

Η εταιρεία παραγωγής Montgomery County Movies – που δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία πως θα έκανε γυρίσματα για σκηνή ληστείας- αποδέχθηκε την ευθύνη για το περιστατικό. «Είμαστε μια μικρή εταιρεία, κάνουμε γυρίσματα εδώ και 3-4 χρόνια και ποτέ δεν το είχαμε σκεφτεί. Απλώς πήγαμε εκεί και κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε» τόνισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας.

«Συνεργαζόμαστε με την τοπική αστυνομία για να βρούμε τρόπους να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον».

Όπως εξήγησε η αστυνομία, εκείνη τη στιγμή όλες οι κάμερες βρίσκονταν μέσα στο μπαρ όπου υποτίθεται πως γινόταν η ληστεία. Οπότε έξω δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να δείχνει πως πρόκειται για γύρισμα.

Ο Duff συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το στιγμιότυπο καταγράφηκε από την κάμερα που είχε πάνω του ο αστυνομικός.