Μια διαφήμιση που θα συζητηθεί έδωσε στη δημοσιότητα η νοτιοαφρικανική αλυσίδα fast food, Nando’ s. Η εταιρεία που διατηρεί την έδρα της στο Johannesburg είναι γνωστή για τις προκλητικές επικοινωνιακές πολιτικές που χρησιμοποιεί όμως αυτή τη φορά μάλλον ξεπέρασε και τον ίδιο της τον εαυτό.

Το τηλεοπτικό σποτ φέρει τον τίτλο «Last Dictator Standing» (ο δικτάτορας που έχει απομείνει) και απεικονίζει έναν σωσία του Robert Mugabe να στρώνει γιορτινό τραπέζι για την ημέρα των Ευχαριστιών. Καλεσμένοι του είναι άλλοι δικτάτορες, οι οποίοι τον έχουν αφήσει να περιμένει.

Ο Mugabe λυπημένος αρχίζει να αναπολεί παλιότερες εποχές υπό το soundtrack του «Those Were the Days» της Mary Hopkin και φαντάζεται τον εαυτό του σε ειδυλλιακά μέρη να παίζει… πόλεμο με νεροπίστολα μαζί με τον Μουαμάρ Καντάφι, να φτιάχνει «αγγελάκια» στην άμμο μαζί με τον Σαντάμ Χουσεΐν και να τραγουδά καραόκε με τον Μάο.

Το νόημα όλων αυτών αποκαλύπτεται στο τέλος όταν το πλάνο επιστρέφει στον μοναχικό Mugabe και μια φωνή ακούγεται να λέει: «Αυτές τις μέρες του χρόνου, κανείς δεν πρέπει να τρώει μόνος του» , αναφερόμενη τελικά σε ένα γεύμα έξι ατόμων που προωθούσε η εταιρεία.

Δείτε το διαφημιστικό σποτ: