«Ξινή» του βγήκε του Νάιτζελ Φάρατζ η ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο Facebook, στην οποία εμφανίζεται να ποζάρει με έναν τεράστιο τόνο, τον οποίον είχε μόλις ψαρέψει στη θάλασσα της Αδριατικής. Μόνο που δεν είχε υπολογίζει ότι το ψάρεμα του συγκεκριμένου ψαριού απαγορεύεται αυτήν την εποχή.

Όπως αναφέρει η Il Messaggero, αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στην Ιταλία, με τον Τύπο της χώρας να τον κατηγορεί ότι προφανώς έχει παραπλανηθεί από τις συνέπειες του Brexit και αγνοεί την εγκυρότητα των κανόνων της Ε.Ε., σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται την περίοδο αυτή η αλιεία τόνου.

Ο βρετανός πολιτικός, πολέμιος της Ε.Ε. και υπέρμαχος του Brexit, ανάρτησε τη φωτογραφία αυτή στη διάρκεια ψαρέματος στην Αδριατική το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Δεν ήταν τυχαίο, λοιπόν, που τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα ανέφεραν την περίπτωση ενός Ιταλού ψαρά, ο οποίος δεν είχε την ίδια τύχη με τον Φάρατζ.

Ο εν λόγω ψαράς πιάστηκε από το λιμεναρχείο της Σαβόνα, επειδή επίσης είχε αλιεύσει έναν τόνο. Ο ψαράς αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν είχε ούτε την ευκαιρία να παρηγορηθεί με μία φωτογραφία του στο Facebook…