Συνελήφθησαν στη Ζιμπάμπουε τρεις νεαρές κοπέλες που είχαν επιτεθεί σεξουαλικά σε δεκάδες άνδρες για να τους πάρουν το σπέρμα.

Οι γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με δεκαεπτά κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν 33 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, τα οποία περιείχαν σπέρμα.

Μαζί τους συνελήφθη και ο φίλος της μίας εκ των τριών.

Οι κοπέλες έχουν ήδη αναγνωριστεί από 17 θύματά τους, ενώ η αστυνομία πιστεύει ότι τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν και άλλα θύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι γυναίκες είχαν βάλει στο στόχαστρο άνδρες που έκαναν οτοστόπ. Τα θύματα των γυναικών δήλωσαν ότι οι κοπέλες τους βίασαν είτε υπό την απειλή όπλου, είτε αφού τους είχαν ρίξει διάφορες ουσίες στο ποτό που τους προσέφεραν.

Οι γυναίκες συνελήφθησαν στον πόλη Γκβερού, μετά από αιματηρό τροχαίο δυστύχημα. Κατά την έρευνα της αστυνομίας στο αυτοκίνητο βρέθηκαν τα προφυλακτικά.

Οι ίδιες είπαν στην αστυνομία ότι είναι ιερόδουλες και εξ αιτίας του φόρτου εργασίας δεν πρόλαβαν να πετάξουν τα προφυλακτικά από το αμάξι τους.

Σύμφωνα με τον Watch Ruparanganda, καθηγητή κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ζιμπάμπουε, ορισμένοι κάτοικοι της χώρας χρησιμοποιούν το σπέρμα σε διάφορες τελετές, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγέννηση μίας ζωής, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι μπορεί να διώξει την κακή τύχη.

Οι τρεις κοπέλες θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, οπότε θα παρουσιαστούν εκ νέου στο δικαστήριο.