Στην ηλικία μόλις των δύο ετών το μικροσκοπικό σώμα της Aubrey Weatherall καλύφθηκε από επώδυνα σημάδια και το δέρμα της άρχισε να ξεφλουδίζει σαν φίδι όπως χαρακτηριστικά λένε οι γονείς της.

Αν και αρχικά οι γιατροί φοβόντουσαν ότι πρόκειται για έξαρση εκζέματος, το μικρό παιδί διαγνώστηκε με τη «χειρότερη περίπτωση» αφθώδους πυρετού. Η νοσοκόμα που εντόπισε τη λοίμωξη, η οποία προκαλεί έλκη στο στόμα, καθώς και κηλίδες στα χέρια και τα πόδια, ισχυρίζεται ότι ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση που έχει δει στα 20 χρόνια της νοσηλευτικής. Ήταν τέτοια η σοβαρότητα της κατάστασης ώστε η μητέρα της πίστευε ότι τα σημάδια θα μείνουν για πάντα. Περιγράφοντας τις στιγμές που πρωτοήρθε αντιμέτωπη με την κατάσταση η μαμά της αναφέρει ότι ήταν σοκαριστικό. «Ξεφλούδιζε σαν το φίδι και είχε μια συνεχή φαγούρα» λέει χαρακτηριστικά.

ksefld3

Οι γιατροί που την είδαν όταν έφτασε αρχικά στο νοσοκομείο της έδωσαν κάποια αντισταμινικά χωρίς όμως να φαίνεται βελτίωση. Το κοριτσάκι έκλαιγε συνεχώς από τον πόνο με τους γιατρούς να μην μπορούν να αντιληφθούν από την αρχή τι συμβαίνει. Όταν τελικά διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αφθώδη πυρετό, της δόθηκε η κατάλληλη αγωγή με την μητέρα της να θεωρεί ότι αυτή η καθυστέρηση επιδείνωσε την κατάστασή της. Το κοριτσάκι έχει μείνει με ουλές σε όλο του το σώμα ενώ οι γονείς της φοβούνται ότι αυτά μπορεί να παραμείνουν για πάντα.

ksefld1 ksefld2 ksefld4 ksefld5